Concon 18 - Tammikuu 2023

Ilmoittautuminen on avattu

Concon järjestetään lauantaina 28.1.2023 Helsingin Tiivistämöllä, jossa aloitamme aamukahvilla 9.30. Päivän ohjelmasisällön jälkeen on vapaamuotoista verkostoitumista varten varattu Kallion Urbansauna kello 17-23. Tuothan mukanasi oman pyyhkeen ja halutessasi juotavaa.

Ruokailu on omakusteinen aamukahveja lukuunottamatta.

Tapahtuma on maksuton kutsuvierastilaisuus vapaaehtoisvoimin järjestettävien tapahtumien järjestämisessä mukava oleville tai siitä kiinnostuneille. Ilmoittaudu mukaan Kompassissa viimeistään 21. tammikuuta 2023.
https://kompassi.eu/events/concon18

Tapahtumaan voi osallistua etänä con2-Slackin kautta sekä seuraamalla Youtube-striimiä.

Ohjelmakartta

Tulevassa Conconissa ohjelmassa seuraavia luentoja ja työpajoja. Seuraathan tätä sivua saadaksesi tietää muista ohjelmanumeroista ja päivän aikatauluista!
 

9.30 Aamukahvi

10.00 Tapahtuma- ja toimijaesittely
Conconin järjestäjät, 30minLuentokalvot

Viime conconista on vierähtänyt kaksi vuotta ja siinä välissä mm. korona muutti vapaaehtoistapahtumien määrää. Missä mennään nyt ja millaisia tekijöitä löytyy ympäri Suomen? Lyhyet esitykset on koottu suoraan eri tahoilta.

10.30 Con-vapaaehtoiset
Emi Maeda, 45min

Conit ovat vapaaehtoisvoimin tehtäviä tapahtumia, mutta miten vapaaehtoisuus coneissa oikein toimii ja toteutuu? Miten vapaaehtoisia kannattaa motivoida, miten muotoillaan vapaaehtoistehtävät ja mitä muuta tulisi huomioida? Tule kuuntelemaan ja jaa omat hyvät käytänteesi.

11.30 Värikkäät nuoret valtasivat - katso kuvat!
Santtu Pajukanta, 45min – Luentokalvot

Positiivinen näkyvyys mediassa vaatii aktiivista työtä tapahtuman järjestäjältä. Journalistin ja tapahtuman edustajan tavoitteet ovat kuitenkin usein keskenään ristiriidassa. Tällä luennolla käydään läpi lehdistön kanssa toimimista vapaaehtoisvoimin järjestettävissä tapahtumissa käytännön tilanteiden kautta.

Lounas n. 12.15-13.45

13.45 Conien tekeminen yksin ja yhdessä
Merli Juustila, 45-60min – Luentokalvot

Miksi toisten ihmisten kanssa on helpompi tehdä kuin toisten? Tuntuuko joskus, että asioita ei saada puhuttua oikein, ja että toisen tapa tehdä asioita on itselle vieras? Kommunikaatiotyöpajan tarkoituksena on oppia ymmärtämään itseä sekä muita, kun tehdään yhdessä asioita. Monet asiat usein kolahtavat ihmisten erilaiseen kommunikointiin, jota tässä työpajassa käsitellään sosiaalisten tyylien kautta. Työpaja koostuu luennosta sekä lyhyestä kyselylomakkeesta, jonka kaikki saavat täyttää rauhassa.

15.00 Conitekniikka 101 - Mikä, miksi, miten?
Kyuu Eturautti, Anssi Kolehmainen, Mira Ojamo; 45min – Luentokalvot

Coneista löytyy sähköä kuluttavia laitteita laidasta laitaan. Ja tarpeet vaihtelevat huomattavasti tapahtumien välillä. Tässä ohjelmassa pyrimme pitämään jargonin tekniikkakopissa ja vastaamaan kysymyksiin mikä, miksi ja miten - oli kyse sitten mitä kaikkea tekniikan vastuulle kuuluu tekniikkavastaavan suunniteltavaksi ja huomiotavaksi, mitä kaikkea coneihin pystyikään Nekalasta lainaamaan, sekä mitä saloja coniverkkojen piuhoihin kätkeytyy.

Loppusanat striimiin

16.15 Cosplayaajat ja turvallisuus - Uhkien minimoiminen ja mahdollisuuksien löytäminen
Keskustelupiiri, vetäjänä Miro Jukka

Vuonna 2022 kävijöille tarkennettiin eritapahtumissa cosplayhin liittyviä turvallisuusohjeita. Kävijät huolestuivat cosplayden rajoittamisesta ja ilmoille jäi paljon kysymyksiä. Miten taataan kaikkien kävijöiden turvallisuus cosplayasujen ja proppien kanssa? Onko hyvän maun rajat muuttuneet asuissa? Voidaanko harrastajien isoja projekteja vielä tukea tapahtumissa ja miten tästä kaikesta viestitään kävijöille. Keskustelupiiri eri tapahtumien käytännöistä ja opeista - mitä opittiin ja mitä voidaan kehittää?

 

Lähetä meille tapahtumastasi kootut diat!

Kokoamme nykyisistä tapahtumista ja toimijoista diaesityksen, joka käydään läpi päivän alussa.
Kaikille aktiiveille pienemmät tapahtumat eivät ole tuttuja, joten pyydän että koostatte 1-2 diaa, jotka esitellään kootusti ohjelman alussa. Diat voi jakaa linkkinä Google Slides-esitykseen.
Käyttäkää mieluusti fonttina Arial/Open Sans, fonttikoko 12, riviväli 1,5.

Kerro seuraavat faktat dioissa:

Tapahtuman nimi ja paikkakunta
Tapahtumapaikka (jos vakiintunut)
Tapahtumakuukausi tai päivämäärä (jos vakiintunut)
Järjestävä taho (yhdistys tms)
Logo (+ maskotti)
Kävijämäärä
Pääsymaksullinen vai ei?
Somet (vähintään nettisivut)
Lainatavaraa tai muita palveluita? (Mitä teiltä voi lainata muille tms)
Lyhyesti yleistä tietoa

Jaa linkki presentaatioon la 21.1.2023 mennessä osoitteeseen edelyne[at]tracon.fi.
Jos dioista on kysyttävää, laita rohkeasti viestiä sähköpostiin tai con2-Slackissa @Edelyne

 

Säätöyhteisö B2 ry