Concon 19

Lauantai 16. maaliskuuta 2024 klo 10 (10:30)

Concon 19 järjestetään lauantaina 16. maaliskuuta 2024 Hyvinkäällä nuorisotila Pointin tiloissa (Helenenkatu 21). Nuorisotila Pointti sijaitsee 700 m päässä rautatieasemasta ja pihasta löytyy myös parkkitilaa käyttöön.

Päivän ohjelma-aika on klo 10–16, jonka jälkeen jatkamme samoissa tiloissa vapaamuotoiseen verkostoitumiseen ja ajanviettoon. Voit tuoda halutessasi omat juotavat sekä syömisiä. Läheltä löytyy kauppa, etäisyys kauppakeskukseen on noin kilometri. Ruokailu on omakustanteinen aamukahveja sekä pientä välipalatarjoilua lukuun ottamatta.

Tapahtuma on maksuton keskustelutilaisuus. Ilmoittautuminen päättyi 1.3.2024.

Jos haluat tietää lisää, keskustella ohjelma-aiheista tai osallistua järjestämiseen, tervetuloa Con2-Slackin kanavalle #concon. Con2-Slackiin pääset Kompassista oman profiilisi Käyttöoikeudet-näkymän kautta. 
 

Concon 19:n järjestetään Hyvinkään Kaupungin ja Tracon ry:n yhteistyönä.

 

Concon 19 Ohjelma:

klo 10 Aloitus & kahvit, nopea esittäytymiskierros

klo 10.30-11 Kompassi v2 etenee – lyhyt statuspäivitys

klo 11-12  Tapahtumaturvallisuuden perusteet // PERUTTU: Coniosaamisen hyödyntäminen työelämässä 

klo 12-13 Ruokatauko

klo 13-13:30 PIIRI: con-tapahtumien Discord-yhteisö 2024

klo 13.30-14:30 Häirintäyhdyshenkilötoiminnan kehittäminen/tapaaminen (ei striimata) // Con-tapahtumien yhteistyö kuntien kanssa

klo 14.30-14.45 Kahvitauko

klo 14.45-15.45 Turvallisempi con suunnittelutilaisuus, mahdollisuus etäosallistumiseen  // Keskustelupiiri, miten saada uusia vapaaehtoisia tapahtumaan (ei striimata)

---

Ohjelmakuvaukset:

 

PIIRI: con-tapahtumien Discord-yhteisö 2024
30min Puheohjelma
Miko ja Enyanee

Viime vuodet ovat tuoneet uusia haasteita sekä con-tapahtumien tiedotukseen että harrastajayhteisön tavoittamiseen. Esittelyssä keväällä 2024 julkaistava Piiri, Discord-pohjainen yhteisö, joka syntyi Suomen con-tapahtumien edustajien yhteistyönä. Tavoitteena on luoda voittoa tavoittelematon, sitoutumaton alusta, joka palvelee tapahtumanjärjestäjiä ja kävijöitä yhdistäen heidät jakamaan tietoa ja keskustelemaan. Liity keskusteluun ja ole osa yhteisön rakentamista.

Tapahtumaturvallisuuden perusteet
60min Puheohjelma
Jesse Luusua

Miten suunnittelen turvallisen tapahtuman? Mihin perustuu turvallisuus yleisötapahtumassa? Mitä minun tarvitsee tapahtumassani ottaa huomioon, jotta kaikilla olisi turvallinen ja mukava kokemus? Näihin ja muihin kiperiin kysymyksiin on nyt tarjolla vastauksia turvallisuusalan ammattilaiselta. Viranomaisten kapulakielen ja paperiviidakon kanssa painiminen ei ole kaikille mieluisinta hommaa, joten tässä paketissa tarjotaan tärkeimmät seikat selkokielisinä ja ymmärrettävässä muodossa.

Kompassi v2 etenee – lyhyt statuspäivitys
30min Puheohjelma
Santtu "Japsu" Pajukanta

Kompassi-tapahtumanhallintajärjestelmä on palvellut yli sataa tapahtumaa alkaen vuodesta 2013. Vuosille 2023–2024 Japsu on kuitenkin joutunut kieltäytymään useista Kompassista kiinnostuneista tapahtumista työmäärän vuoksi. Tilanteen ratkaisemiseksi kehitteillä on Kompassin niinsanottu kakkosversio, jossa ohjelma- ja työvoimahaun lomakkeita pystyy muokkaamaan itsepalveluna. Kompassi v2 on ollut ikuisuusprojekti: sen kehitys on aloitettu kesäkuussa 2018 ja eteneminen on ollut satunnaista ja hidasta. Nyt kuitenkin tahti on kiihtynyt, ja ensimmäinen lomake-editoria hyödyntävä käyttötapaus – geneerinen kyselytuokalu – on viimein tuotannossa. Tässä conien työvoima-, ohjelma- ym. vastaaville suunnatussa puheenvuorossa Japsu antaa tilannepäivityksen Kompassin kakkosversion nykytilasta, kertoo kuulumisia tammikuussa järjestetystä hackathonista ja demottaa pikaisesti uusia ominaisuuksia. Jos aihe kiinnostaa liikaa, voit katsoa jo etukäteen YouTubesta Japsun ohjelmanumeron vuoden 2020 etä-Conconista. Ohjelma kertoo siitä, miten nykytilanteeseen on päädytty. https://www.youtube.com/watch?v=nP1wPn15Pak

Häirintäyhdyshenkilötoiminnan kehittäminen/tapaaminen
60min Keskustelupiiri
Emi Maeda

Keskustelu tapahtumien häirintäyhdyshenkilötoimintaa suunnitteleville tai siitä vastuussa oleville sekä asiasta kiinnostuneille. Tarkoituksena keskustella yleisellä tasolla conien häirinnänvastaisesta työstä, häirinnän muodoista ja häirintäyhdyshenkilöiden koulutustarpeesta.

Con-tapahtumien yhteistyö kuntien kanssa
60min Keskustelupiiri
Teijo Ylitalo & Mika Joensuu

Hypecon on ensimmäinen suuri con-tapahtuma, joka on järjestetty vahvasti yhdessä kaupungin kanssa. 8 500 kävijää viikonlopulle kerännyt tapahtuma on pääsymaksuton sekä ikärajaton yhdestä syystä: se on osa Hyvinkään nuorisopalveluiden toimintaa.

Mitä mahdollisuuksia kuntayhteistyö tuo? Tilojen maksuton käyttö, avustusten hakeminen tai näkyvyys voivat keventää huomattavasti tapahtuman budjettia. Mitä vaihtoehtoja kuntayhteistyön rakenteelle on, millaisia asioita yhteistyö myös velvoittaa?

Turvallisempi con
60min Keskustelupiiri
Jenni ”Kolikkokolibri”

Aiheesta kiinnostuneiden kanssa käydään läpi linjauksia, joita tapahtumat voivat hyödyntää tulevaisuudessa koskien mm. cosplay-asuja ja järjestyssääntöjä. Ohjelma on jatkoa edeltävässä Conconissa sovitulle avaukselle yhteisten linjausten pohtimiseksi ja tämä keskustelupiiri pohjautuu erityisesti tapahtumassa fyysisesti paikalla ollessa olevaan turvallisuuteen.

Miten saada uusia vapaaehtoisia tapahtumaan
60 min, keskustelupiiri
Lele "haltiamieli"

Mistä niitä vapaaehtoisia saadaan? Tulviiko tapahtumaasi vapaaehtoisia ovista ja ikkunoista? Jaa parhaat vinkkisi muillekin!
Vai onko koronan jälkeen edelleen tapahtuman vapaaehtoismäärä heikohko, ja nekin vähät ilmoittautuvat viimeisinä päivinä? Spekulointia mistä johtuu, miten sitouttaa ja mihin keskustelu nyt aiheesta meneekään - sana on vapaa!

Säätöyhteisö B2 ry